Detta bildspel kräver JavaScript.

Brasserie Elverket har under många år stoltserat vid Karlaplan och serverat åtskilliga hungriga magar. Precis som namnet säger är det ett gammalt elverk som byggts om. Förutom restaurangdelen så ligger även Dramatens egen teaterfilial här och inhyser deras foajébar. Det är en fullfjädrad restaurang som erbjuder brunch, lunch och middag men även trevligt barhäng.

Menyn hämtar inspiration från Frankrike men med självklara svenska favoriter. Det finns något för alla smaker. De serverar helt enkelt vad de själva tycker extra mycket om och då blir det en härlig blandning av ostron, sniglar, toast Skagen, råbiff, musslor, köttbullar, grillad entrecote, burgare och mycket mer. Till lunch tid finns det även dagens och samma motsvarighet de senare timmarna kallas kvällens. På brunchbuffén hittar man allt ifrån de klassiska rätterna som äggröra, bacon, revbensspjäll och korvar från olika hörn av världen, det finns även en mängd kalla rätter som gravad lax, olika röror och sill, det varma kompletteras med friterad klyftpotatis, vårrullar och annat gott. Som avslutning så finns favoriten – våffelbuffén.

Lokalen är indelad i två delar, foajébaren och restaurangen. Det finns fler sittplatser än tidigare och restaurangen har fått en helt ny touch med rustika möbler i mörk ton men med moderna inslag. Det är mysigt och välkomnande.

Elverket är en levande restaurang med många olika saker på schemat. Det är allt från ostronrally, gratis tapas till after worken och lunchviner. Ostronrally infaller den sista fredagen varje månad. Reglerna är enkla, ju tidigare du kommer desto billigare blir det. Startskottet går redan klockan 15 så här gäller det att komma från kontoret i tid. Elverket är ett perfekt ställe för after work med sina stora lokaler och trevliga miljö. Ett extra plus i kanten är den gratis tapasbuffé som serveras varje fredag från klockan 16. Det är inte bara champagne man satsar på utan även vinerna, vinlistan är gedigen med många alternativ. Vid lunchen kan man göra riktiga klipp då de serverar de viner som öppnats kvällen innan för 73 kronor glaset, oavsett tidigare pris.

Det finns kort och gott allt här i en väldigt trevlig miljö!