Restaurang Volt får man en matupplevelse utöver det vanliga. Sveriges första gastrobistro har höga matambitioner vilket inte är så konstigt med tanke på att restaurangen startades av fyra krögare som tidigare jobbat på lyxkrogar såsom Oaxen, Lux och Mathias Dahlgren.

På Volt väljer man något av menypaketen mellan tre och sju rätter och kompletterar med fördel med ett dryckespaket, och låter avspänt personalen guida dig genom lokala råvaror utvalda och tillagade efter säsong. Personalens avslappnade attityd gör att man känner sig som hemma. Menyn är enkel men kompletteras av servitörens genomgående presentation av rätterna. Kocken serverar flera av rätterna och efter middagen slår han sig gärna ner vid ordet efter middagen och hör efter så att allt har varit till belåtenhet. Det har det. Maten är fantastisk med spännande inslag och oväntade kombinationer, ta till exempel efterrätten vit chokladkräm med filmjölkssorbet, smaksatt med lakritsrot och med ett fänkålskryddat flarn på kondenserad mjölk och mjölkpulver. Detta är en matupplevelse som man blir lite lätt lyrisk över.

Lokalen går i svart med fårskinnssoffor och väggarna prydda med gamla skolplanscher. Tillsammans med bestick i svart bakelit är det rena nostalgitrippen. Det är gemytligt och hemtrevligt. Ingenting har lämnats åt slumpen.

Det är perfektion. Ren perfektion i avslappnad miljö.