Detta bildspel kräver JavaScript.

Kymlinge är en ej färdigbyggd station i Stockholms tunnelbanesystem. Den ligger mellan Hallonbergen och Kista på blå linjens Akallagren i skogsområdet Kymlinge. I slutet av 1970-talet fanns det planer på att bygga en stadsdel söder om Kista. Stadsdelen skulle huvudsakligen vara avsedd för statliga verk och myndigheter som skulle flytta ut från Stockholms innerstad. Senare beslutades att vissa statliga myndigheter skulle utlokaliseras till andra orter i Sverige och projektet fick förfalla men eftersom man redan projekterat för stationen och för att försäkra sig inför ytterligare förändringar i framtiden byggdes den ändå men utan biljetthallar, rulltrappor hissar och annan utrustning. Idag är den tidigare tilltänkta nedgången markerad med stora stenar.

Det finns många skrönor om Kymlinge och att det är en spökstation, bland annat att det ska vara en slutstation för det mytomspunna tåget Silverpilen. Det sägs att det går omkring avlidna människor på stationerna. Sent på kvällen kan man höra de viska. De väntar på ett speciellt tåg vid namn Silverpilen. Tåget stannar sällan och slutstationen är Kymlinge där går alla passagerare av. De går upp för trapporna och genom den igenmurade väggen. Tåget stannar endast för de döda men om du mot all förmodan skulle råka stiga på tåget så kommer du aldrig av igen.

Silverpilens rätta beteckning är Litt C5 och var en olackerad vagn i aluminium, därav namnet Silverpilen. Tåget gav ifrån sig spöklika ljud i tunnlarna dock på grund av dess tjutande växlar. Det tillverkades endast åtta prototyper av vagnarna men eftersom de var för dyra att underhålla så sattes de aldrig in i serieproduktion. Vagnarna gick i trafik i trettio år, 1966-1996, så ser du ett silverfärgat tåg idag så vet du..