Johan & Nyström älskar man gott kaffe, förstklassigt te och trevliga stunder. Det är något man bjuds när man besöker deras konceptbutik på Swedenborgsgatan. Det är en kombinerad butik, utbildningslokal och kaffe- och tebar. Johan & Nyström är i grund och botten ett kafferosteri där man rostar för hand och i små doser, även kallat Slow Roast. Filosofin är att kaffe inte kan stressas fram, det ska långsamt få rostas och locka fram det bästa ur bönorna. Dessutom har de alltid koll på vilka gårdar och plantage de importerar sina råvaror ifrån. Man kan läsa om de kaffesorter de erbjuder på hemsidan. Kaffet dricker man i Sveriges första Aeropressbar. Kaffet bryggs direkt i koppen och samtidigt får man information från personalen om det kaffe man strax ska inta.

Te är också en viktig del på Johan & Nyström. Ända sedan de startade år 2004 har de haft som vision att försöka få fler att börja tycka om te. I tebaren kan man välja mellan nästan 100 sorters te att köpa med sig hem eller njuta av direkt på plats. Precis som med kaffet så är det viktigt med ekologi, rättvisa och smakglädje.

Vardagar klockan 15.00 har de öppen koppning i butiken, då får man prova kaffe och te från världens alla hörn. Vill man lära sig mer anordnar de te- och kaffekurser för privatpersoner såväl som företag och deras återförsäljare.

Lokalen är fylld med kaffe och te från golv till tak. Det doftar ljuvligt ända ut på gatan. Det är en upplevelse att besöka Johan & Nyström.