Detta bildspel kräver JavaScript.

Det blir inte mycket trendigare än så här, dumplings i en industriellt inspirerad lokal på Södermalm. Beijing8 Beta är en imponerande liten restaurang som tagit ett nytt grepp om den nya snabbmatstrenden – Dumplings. Man får känslan av att man är på en bakgata i downtown New York när man går in här.

Bejing8 Beta är en dumplings- och terestaurang på Kocksgatan. Beta för att detta är den första restaurangen i vad som ska bli en kedja och här testar man sig fram, gästerna får vara med och påverka resultatet. Den första 1.0 restaurangen öppnar snart. Planen är två nya restauranger innan jul, en i Hornstull och en på Östermalm, håll utkik!

Även om resultatet kan påverkas av gästerna så är visionen för Beijing8 glasklar; en kontrast. En restaurangkedja för långsam snabbmat som serverar dumplings och te i en urban miljö med en modern atmosfär. Kontrasten i att kombinera den gamla kinesiska matkulturen med unga skandinaviskt ekologiska värderingar. Det ska vara snabb service och en avslappnad måltid. En bättre smakupplevelse till ett bättre pris. Hur det kan vara så billigt får förklaringen i den robot som står utstationerad i Älvsjö, den kan tillverka 6 000 dumplings i timmen. Och dumplings tillverkar den, i alla dess former. Det finns till och med chokladdumplings att avsluta sin måltid med.

Mikael Ljunggren, ägare till restaurangen, har tidigare drivit både Ljunggrens och Umami och är en pionjär inom Dumplingsutbudet här i Stockholm.

Och för den som är sugen på att avrunda arbetsveckan med en öl erbjuder Beijing8 fredagsöl varje vecka. Schysst musik i en avslappnad miljö.

För att sammanfatta Beijing8 kan vi använda Mikael Ljunggrens egna ord ”Det ska gå fort, vara billigt, hälsosamt och jävligt gott”. Det är precis så det är!