Vilken dag i veckan du än väljer att besöka vietnamesen på Åsögatan så är det full ruljangs. Publiken på Nem Nem Quán, som betyder vårrullar på vietnamesiska, är väldigt blandad. Det är barnfamiljer blandat med trendiga par och en och annan kändis. Man får inte låta sig avskräckas av inredningen, det är maten man går hit för. Det omysiga är så omysigt så att det blir mysigt. Menyn är traditionellt vietnamesisk med en mängd variationer på vårrullar, soppor, sallader och nudelrätter. Jag besökte första gången den här restaurangen då jag hört att deras Phở skulle vara exceptionell, soppan kan liknas vid Vietnams motsvarighet till hamburgare, pizza eller varför inte ärtsoppa. I Vietnam kan man få denna serverad till frukost, lunch och middag. Att soppan var utsökt visar de flerfaldigt återkommande besöken på. Och detta gäller inte bara soppan utan det mesta som serveras här. Papayasalladen ska enligt rykten vara Stockholms bästa. Eftersom det är så svårt att välja vad man ska äta är priserna ett stort plus, man kan utan problem kosta på sig ett par olika varianter av förrätter utan att tveka. Man sköljer gärna ner dessa rätter med vietnamesisk öl och avslutar hela måltiden med kaffe serverad med kondenserad mjölk, precis som i Vietnam. Ett tips är dock att avstå från frön från Lotusblomman till efterrätt, namnet låter godare än vad det är. Nem Nem Quán har även luncher för den som söker ett delikat alternativ även på dagtid.