Tegnergatan, Drottninggatan. Restaurangkvarteret. Grill, Rolfs kök, Supper, Sushi Devil, Köttbaren och många fler. Det sistnämnda är även det sist öppnade. Köttbaren.

En härligt spartanskt intetsägande glad skylt är det enda tecknet på att denna restaurang ligger där den ligger. Om man inte råkar passera förbi utanför fönstret vilket många gör under kvällens gång så finns den inte. Stannar upp och kikar in. Med all sannolikhet återfinns de som gäster ett par dagar senare.

Det är kött och det är bar. En charkuteributik med servering. Du strosar omkring i en fransk by och går in på närmsta kvarterskrog och hamnar här. Slitna robusta bord, klinkersgolv, korvar i taket och slitna lampor i järn. Pricken över i:et är personalen som är klädda i klassiska charkuterirockar. Även Melker Andersson kan man skymta i en vit rock då och då. En kvarterskrog är spontan därför bokas inte bord. Man strosar förbi. Som i byn i Frankrike. Slår sig ner, tar ett glas rött, en öl. Äter kött. Till lunch finns en rätt att välja mellan. Dagens. Man vet dock en sak – det är kött. Till middag finns flera. Långkok, chili, korv, råbiff, burgare, sandwich. Kött i alla dess former. Äter gör man. Samtalar gör man helst inte. Ljudnivån är hög. Det är livligt.

I charkuteridelen köper man kött över disk. Bra pris på mörhet. Det finns även färdiglagat och smått och gott. Man köper gärna allt. Tar med sig kvarterskrogen hem.