Detta bildspel kräver JavaScript.

Un verre de vin rouge, s’il vous plaît.

Stilrent, rustikt, franskt, inbjudande. Den 8 september slår Escalier upp sina portar, det senaste tillskottet i Stockholms växande restaurangutbud. Restaurangen och vinbaren huserar i Gâteaus gamla lokaler, det vill säga en våning upp via rulltrappan (escalier) från Sturegallerians ljusgård.

Både lunch och middag kommer att serveras och menyn kommer ha mycket fransk prägling såsom namnet antyder. Men det är framförallt som vinbar vi kommer känna Escalier då de erbjuder ett imponerande vinotek. Oavsett om du föredrar rött, vitt, årgångsvin eller något enklare så finns det här. Vinbaren erbjuder 36 olika viner ur automater. Sortimentet kommer att bytas ut ofta och sommelierer finns varje kväll på plats för guidning. Dessutom har restaurangen en vinlista med drygt 120 artiklar. Just nu ligger fokus på Frankrike och Italien, men tanken är att listan ska vara föränderlig och anpassas efter säsong och gästernas önskemål. Förutom allt detta så finns det även en stor ost-, chark- och skaldjursdel med ett antal platser.