Kronobergsgatan ner. Några tegelhus. Bilar parkerade. Garage. Längst ner vid gatans slut skymtar vattnet vid Kungsholms Strand. En neonskylt på fasaden är enda förnimmelsen om köttparadiset som döljer sig ett par trappor upp i det luggslitna gamla industrihuset. AG lever en tillvaro undangömd från alla stökiga, och rätt sunkiga, hak runt Fridhemsplan. Två sjaskiga trappor upp och man kommer till denna varma nyskapande atmosfär. Direkt i entrén möts man av hängmörat kött i den stora glaskylen. Här står det kött på menyn.

AG säger sig ha Sveriges bästa porterhouse, clubsteak, entrecôte etc. Självklart finns det mycket annat på menyn, men det är köttälskaren som står i fokus på denna restaurang. Utbudet varierar eftersom säsong, till exempel vilt på vintern och lamm på våren. Kocken Johan Jureskog har uttalat sig om sin kärlek till kött och att han vill servera den bästa burgaren i Sverige, eller till och med världen.

Lokalen rymde en gång Hallbergs silverfabrik därav namnet AG eftersom det är den kemiska beteckningen för silver.

Den stora restauranglokalen är flott men brutal, vitkaklad med fläckigt betonggolv. Det ryktas att renovering och inredning från industrilokal till inbjudande topprestaurang har gått loss på över tjugo miljoner. Och AG har lyckats skapa en härlig stämning. Ljussättningen gör den råa lokalen varm, mjuk och trivsam.