Detta bildspel kräver JavaScript.

Kärt barn har många namn – hotell, bar, restaurang, kafé, boutique, konstutställning.

Från utsidan är denna berättelse intetsägande. Den ursprungliga strukturen, ett klassiskt flerfamiljshus med mörka glasdörrar, var en gång hem för konstnärer och musiker. När man stiger genom dörrarna och passerar det vinröda sammetsdraperiet möts man av en atmosfär i dämpad belysning. En utpräglat urban design med innovativa inslag. Det är ruffigt, bohemiskt och konstrikt. Story hade kunnat ligga i konstnärskvarteren på Montmartre eller i vilket slitet krogkvarter i New York som helst.

Hotellet är smart, snyggt och prismedvetet. Self-service med en liten mottagning där gästerna checkar in och ut på bärbara Apple-datorer håller priserna nere. Rummen är designade från golv till tak. Betongfärgade väggar täcks av rivna tapeter och konst, snyggt ljussatt med skenor i taket. Story Hotels unika rum erbjuder det bästa i modern design och chic inredning. Möbler, textilier, konstverk och badrumsarmaturer är individuella för varje rum.

Även en måndag kväll surrar Story Hotels restaurang och bar. Menyn har tapasinfluenser och blandar traditionella svenska rätter med asiatiska- och medelhavssmaker. Vid lunchtid ringlar sig kön lång för deras populära wraps och hälsotallrikar.

För cocktails, finns det två alternativ, den stora baren eller innergården. Den senare har ett glasgolv med utsikt över kök och bar nedanför och är en idealisk plats att njuta av sensommaren.

Bohemian chic.